
Ni pusta brez krofov - letos iz Ptujskih pekarn tudi krofi s pistacijo!
Ptuj v času pusta ni samo prestolnica mask in karnevalskega dogajanja, temveč tudi prestolnica pustnih krofov. V Ptujskih pekarnah in slaščičarnah (PPS) pripravljajo ene najboljših in najokusnejših. Nedvomno so pekarna, ki s peko krofov podira rekorde. Ker bo letošnji pustni čas razmeroma dolg, računajo, da bo iz pekarne na Rogozniški cesti šlo okoli milijon krofov.

Krofi Ptujskih pekarn so resnično edinstveni in izvrstni. Zlatorumeno zapečen z mehko sredico, lepim ravnim svetlim vencem, sladkim mareličnim nadevom in sladkornim posipom je klasičen krof, ki v proizvodnji in prodaji prevladuje. Marelični je zimzelena klasika. „Osnovni recept zanj imamo iz leta 1984, dodelali smo ga leta 2015. Krofi so na prodajne police začeli prihajati sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, pred tem jih v trgovinah ni bilo moč kupiti, morda le v kakšnem gostinskem lokalu. V naši pekarni sta proizvodnja in prodaja sčasoma rasli, krof je v času pustovanja postajal vedno bolj priljubljena slaščica. V zadnjih letih smo v PPSu s proizvodnjo krofov že nekajkrat podrli prodajni rekord, verjetno ga bomo tudi letos, saj bo pustni čas trajal mesec dni. Lani, ko je bil kratki pust, smo jih prodali 800.000,“ je povedala tehnologinja v Ptujskih pekarnah Sabina Pišek.
Pistacijev krof pravi prodajni hit
Marelični krof je res klasika, vendar prodajni trendi narekujejo, da je treba kupcem vedno ponuditi kaj novega, drznega, sladkega, še okusnejšega. Zadnja novost med krofi v Ptujskih pekarnah je pistacijev krof. „Pistacija je lani postala hit, vsem je postala všeč. Je sicer med dražjimi surovinami, zato je krof med našimi izdelki v višjem cenovnem razredu. Krof s pistacijo se nam je izredno prijel, prodaja še vedno raste.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
9 °C
Deževno
sobota, 15. 3
Deževno
nedelja, 16. 3
Deževno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
7-dnevni obeti