Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nekoč so vedeli, kaj je dobro


tednik
Štajerski Tednik
30. 5. 2018, 08.47
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V okviru praznika hladetine in prezvuršta na Grabah v občini Središče ob Dravi sta strokovna in potrošniška komisija ocenili enajst prezvurštov. Letos je bila prireditev na Grabah ter prvič v Oljarni in mešalnici Središče ob Dravi.

1527670106_ks-okusi_starih_časov.jpeg.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Priznanja so podelili na binkoštno nedeljo na Grabah, nato se je razstava in pokušina hladetine in prezvuršta preselila na lokacijo središke oljarne. »Ocenili smo 11 izdelkov, ki so prišli iz različnih koncev Slovenije in tudi Medžimurja, prav zato je bila tudi njihova pestrost raznolika. Na splošno lahko govorimo o dobri kakovosti izdelkov. Za tlačenko je pomembno, da izberemo kakovostne sestavine. Mesnega dela mora biti več kot polovica, se pa mora lepo vezati z naravno želatino,« je dejala predsednica strokovne komisije Irena Kos iz Kmetijsko-gozdarskega zavoda Celje. Podelili so dve zlati priznanji, pet srebrnih in eno bronasto ter tri priznanja za sodelovanje.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.