Nekoč so vedeli, kaj je dobro
V okviru praznika hladetine in prezvuršta na Grabah v občini Središče ob Dravi sta strokovna in potrošniška komisija ocenili enajst prezvurštov. Letos je bila prireditev na Grabah ter prvič v Oljarni in mešalnici Središče ob Dravi.

Priznanja so podelili na binkoštno nedeljo na Grabah, nato se je razstava in pokušina hladetine in prezvuršta preselila na lokacijo središke oljarne. »Ocenili smo 11 izdelkov, ki so prišli iz različnih koncev Slovenije in tudi Medžimurja, prav zato je bila tudi njihova pestrost raznolika. Na splošno lahko govorimo o dobri kakovosti izdelkov. Za tlačenko je pomembno, da izberemo kakovostne sestavine. Mesnega dela mora biti več kot polovica, se pa mora lepo vezati z naravno želatino,« je dejala predsednica strokovne komisije Irena Kos iz Kmetijsko-gozdarskega zavoda Celje. Podelili so dve zlati priznanji, pet srebrnih in eno bronasto ter tri priznanja za sodelovanje.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se