Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Naravnost iz vroče Grčije prihaja gyros.


M.O.Ž., Maja
30. 8. 2017, 09.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kar je drugo ime za meso, narezano na trakove in marinirano v okusni začimbni mešanici iz soli, čebule, paprike, popra, česna, origana, sladkorja in rožmarina.

gyros.jpg
Profimedia

Sestavine za 5 oseb:

  • 500 g svinjine
  • 1 vrečka Gyros začimbne mešanice Kotányi
  • 2 žlici olivnega olja
  • ½ rdeče čebule
  • 1 paradižnik
  • 5 lepinj
  • 150 g mešane solate
  • 150 g omake tzatziki
  • nekaj peteršilja

Priprava:

  1. Meso narežemo na trakove in ga začinimo z Gyros začimbno mešanico Kotányi. Počakamo nekaj časa, da se meso dobro marinira. Na vročem olju ga pražimo približno 8 minut.
  2. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Tudi paradižnik narežemo na rezine.
  3. Lepinje popečemo na žaru in jih po dolgem prerežemo, da dobimo žepke.
  4. Napolnimo jih s solato, mesom, čebulo, paradižnikom in omako tzatziki. Dodamo še peteršilj in po želji ponudimo lepinje, zavite v alufolijo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.