© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Najboljši so čokoladni rogljički!


Revija Maja
16. 2. 2018, 15.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sladice s čokolado so najboljše. Ponujamo vam recept za čokoladne rogljičke, ob katerem se bodo čokoholikom cedile sline.

čokoladni rogljički. jpg
Revija Maja

Čokoladni rogljički (150 min)

Sestavine za 60 rogljičkov:


170 g masla
150 g moke
30 g škroba
75 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
2 rumenjaka
75 g mletih mandljev
45 g kakava v prahu

Za okras:
2 žlici sladkorja
2 vaniljina sladkorja
200 g temne čokolade (70 %)

Priprava:

1. Maslo narežemo na koščke. V skledi zmešamo moko, škrob, oba sladkorja, maslo, rumenjaka, mandlje in kakav in vse zgnetemo v gladko testo.

2. Testo oblikujemo v tri 20 cm dolge zvitke in jih zavijemo v prozorno folijo. Najmanj za dve uri jih postavimo na hladno.

Preberite še

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Zvitke testa narežemo na centimeter debele rezine in iz vsake oblikujemo rogljiček. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 10 minut.

4. V skodelici zmešamo navaden in vaniljin sladkor in v tej mešanici povaljamo še tople rogljičke.

5. Nad parno kopeljo stopimo čokolado in vanjo pomočimo oba konca rogljičkov.

Preberite tudi: Kuhajmo z orehi. Kliknite TUKAJ!

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.