© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Najboljši pasulj skuhali domačinki


dolenjski-list
Besedilo in fotografije: M. B.-J.
8. 8. 2017, 09.30
Posodobljeno
13:51
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

img_5515_1_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
IMG_5515_1_1
img_5544_1_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
img_5518_2_1.jpg

Na tradicionalni, že 14. zaporedni pasuljadi, ki jo je pripravilo podjetje Pezdirc v sodelovanju s Turističnim društvom Griblje in Društvom kmečkih žena Griblje, se je v kuhanju pasulja pomerilo kar 17 ekip, kar je največ doslej.

Seveda so poleg pokušine pasuljev, ki so jih skuhali tekmovalci, obiskovalci lahko tudi kupili pasulj, ki ga je organizator letos skuhal kar 80 litrov. Da je bil odličen, pove tudi to, da je šel za med.

Strokovna komisija izbrala najboljše

Pasulje so letos ocenjevali vrhunski kuhar s Primorske Matjaž Cotič, sicer svetovni podprvak v kuhanju testenin, Jure Pečarič iz ljubljanske Gostilne Pečarič ter Matjaž Černigoj iz podjetja Plinko iz Velikih Lašč, ki je bil generalni sponzor prireditve. Najbolj sta komisijo prepričali Mateja Pezdirc in Romana Husič iz Gribelj iz ekipe Ljute vegetarijanke, drugi najboljši pasulj sta skuhala Polona Ajdič in Bernard Tisovec iz Novega mesta in okolice iz ekipe Net4life, tretja pa sta bila domačina Petra Brodarič in Andrej Tomažin iz ekipe Dream team.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.