Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Naj zadiši po pečeni postrvi


M. S., Maja
27. 4. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Med sladkovodnimi ribami iz naših potokov je zagotovo najbolj čislana in priljubljena postrv. Z začetkom sezone piknikov pride tudi njen čas in takrat pogosto zadiši po pečeni postrvi na žaru ali ocvrti v olju. A zakaj bi čakali, da se segreje vroča rešetka?

s pinjolami.jpg
Revija Maja

Postrv po italijansko

Sestavine za 4 osebe:
700 g krompirja
sol, poper
4 postrvi (po 300 g)
1 šopek timijana
2 vejici rožmarina
8 strokov česna
50 g pinjol
1 bio limona
8-10 žlic olivnega olja
moka

Priprava:

1. Neolupljen krompir skuhamo v slani vodi. Odcedimo in olupimo, ko se še malo ohladi, pa gomolje narežemo na četrtine.

2. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo in osušimo s papirnato krpo. Na notranji in zunanji strani jih natremo s soljo. Rožmarin osmukamo, česen olupimo in narežemo na rezine. Pinjole na grobo zrežemo. Limono umijemo, osušimo in narežemo na rezine.

3. V ponvi segrejemo tri žlice olja in popražimo krompir. Dodamo rožmarin, nekaj česna, sol in poper ter pražimo še naprej. Odstavimo in pokrijemo, da krompir ostane topel.

4. V drugi ponvi segrejemo preostalo olje. Postrvi oprašimo z moko in jih na vročem olju pečemo od 10 do 12 minut. Po osmih minutah dodamo timijan, preostali česen in limonine rezine. Tik pred koncem peke potresemo s pinjolami in jih na hitro popražimo.

5. Postrvi postrežemo s krompirjem in mešano solato.

Preberite tudi: Privoščimo si slastna piščančja stegna! Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.