© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Naj zadiši po kosilu iz voka


M. S., Maja
27. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če bi radi nekaj eksotike vnesli tudi v svojo kuhinjo, naj bo naslednje kosilo pripravljeno v voku.

z ribo.jpg
Revija Maja

Z ribo

Sestavine za 4 osebe:
500 g paprike (najbolje različnih barv)
100 g mladega graha v strokih
1 šopek mlade čebule
1 kos ingverja (v velikosti oreha)
2 žlici olja
350 ml goveje juhe (lahko iz kocke)
2 žlički čilijeve omake sambal oelek
3 žličke karija v prahu
3 žlice škroba
sol, poper
350 g fileja bele ribe (npr. rdeči okun)
100 g sojinih kalčkov

Priprava:

1. Papriki odstranimo semena in narežemo na tanke trakove. Narežemo tudi grah in sesekljamo mlado čebulo. Ingver olupimo in nastrgamo. 

2. V voku segrejemo olje in nanj stresemo papriko in mladi grah. Pet minut pražimo, potem dodamo mlado čebulo in ingver. Zalijemo z juho in vmešamo pekočo čilijevo omako ter kari. 

3. Zavremo in potresemo s škrobom ter mešamo vsaj minuto. Solimo, popramo.

4. Ribo splaknemo z mrzlo vodo in narežemo na večje koščke. Dodamo v vok, premešamo in posodo pokrijemo. Pražimo od pet do sedem minut na šibkem ognju. 

5. Nazadnje dodamo kalčke, vse premešamo in po potrebi začinimo.

Preberite tudi: Žar malo drugače. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.