© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Naj vas pite s paradižnikom popeljejo v Toskano!


M. S., Maja
14. 5. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vroče pite s paradižnikom in mocarelo nas bodo v hipu popeljale v temperamentno Italijo, natančneje v Toskano, ki slovi po dobri hrani in odličnih vinih.

Tortice s paradižnikom.jpg
Revija Maja

Sestavine za 4 osebe:

300 g moke


180 g masla
1 žlička soli
500 g češnjevega paradižnika
4 žlice paste iz začimbne mešanice Toskana Kotányi
250 g mocarele
1 rumenjak

Priprava:

1. Moko presejemo v skledo. Dodamo zmehčano maslo, pet žlic vode in zgnetemo v testo. Oblikujemo ga v hlebček in zavijemo v prozorno folijo. Za pol ure postavimo v hladilnik.

2. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paradižnik umijemo in razpolovimo.

3. Testo razvaljamo na pomokani površini in z modelom izrežemo štiri kroge (premer 15 cm). Vsak testeni krog namažemo z žlico paste iz začimbne mešanice Toskana.

Preberite še

4. Mocarelo narežemo na rezine in položimo na testo. Nazadnje dodamo še paradižnike.

5. Tortice položimo na pomaščen pekač, testo na robovih namažemo z rumenjakom in pečemo v pečici od 15 do 20 minut.

Začimbna mešanica Toskana

Toskana je okusna mešanica začimb, pripravljena iz na soncu sušenih paradižnikov, zelišč, česna in soli. Odlično se poda k italijanskim jedem, kot so bruskete (popečeni kruhki s česnom in olivnim oljem), omakam za testenine in solatam. Suho mešanico lahko naravnost iz vrečke potresemo po jedeh ali pa si pripravimo pasto - zmešamo žlico začimbne mešanice Toskana, žlico olivnega olja in dve žlici mlačne vode.

Preberite tudi: Brez mesa: pica z rožmarinovim maslom in kozjim sirom. Kliknite TUKAJ!

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.