© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Naj vas ohladijo kislo-sladke rabarbarine lučke!


M. S., Maja
27. 5. 2018, 16.01
Posodobljeno
19:57
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kislost sladicam doda tisto piko na i, ki okus zaokroži v vrhunsko doživetje. Zato imamo radi sladice z rabarbaro.

Lučke.jpg
Revija Maja

Rabarbarine lučke

90 minut

Sestavine:
3 stebla rabarbare
6 žlic medu
300 g grškega jogurta
1-2 žlici mleka

Priprava:

1. Rabarbaro očistimo in narežemo na 1 cm velike koščke. Stresemo jih v lonček, skupaj z dvema žlicama vode in medom. Segrevamo do vrenja in potem znižamo temperaturo in kuhljamo še 20 minut, da se rabarbara dodobra zmehča.

2. Stresemo jo v mešalnik in ukašimo. Pire odložimo v hladilnik, da se dobro ohladi.

3. Jogurtu dodamo žlico ali dve mleka, da dobimo voljno zmes.

4. V modelčke za lučke naložimo žlico jogurta in žlico rabarbare. Ponavljamo toliko časa, da zapolnimo modelček.

5. Modele položimo v zamrzovalnik in čez dobro uro vstavimo še lesene palčke. Lučke pustimo čez noč v zamrzovalniku.

Preberite tudi: Pripravite slastno krompirjevo tortiljo. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.