Na žlico: mesna enolončnica s suhim sadjem in orehi
Zadnji mesec v letu se nam na vsakem koraku ponuja hrana. Bodisi na večerni tržnici, kjer se ob srkanju kuhanega vina družimo s prijatelji, bodisi na službenih zabavah. A tudi takrat, ko kuhamo doma, si lahko z izbranimi jedmi ustvarimo slovesno vzdušje. Naj bo zato vsak dan praznik vsaj na krožniku.

Mesna enolončnica s suhim sadjem in orehi
Sestavine za 6 oseb:
800 g svinjine
2 žlici moke
3 žlice olja
1 čebula
3 stebla zelene
2 stroka česna
1 žlička cimeta
1 žlička karija
2 žlici osmukanih timijanovih listkov
100 g suhih datljev
100 g suhih marelic
1 pomaranča
500 ml suhega belega vina
25 g orehovih jedrc
sesekljan peteršilj
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 170 stopinj. Meso narežemo na koščke in jih potresemo z moko. Popražimo jih na vročem olju.
2. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Zeleno na drobno zrežemo, prav tako datlje in marelice.
3. Na olju v loncu popražimo čebulo, zeleno, česen in mešamo 4 minute. Dodamo še začimbe in naprej pražimo. Nazadnje vmešamo timijan, datlje, marelice, zalijemo s pomarančnim sokom in vinom. Solimo, popramo.
4. Dodamo še meso in postavimo v pečico, ogreto na 170 stopinj, za dve uri. Orehe sesekljamo in popražimo v ponvi brez maščobe.
5. Na koncu enolončnico potresemo z orehi in peteršiljem ter ponudimo.
Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se