© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Na žlico: krepka enolončnica


M. S., Maja
22. 3. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Občutek, ko doma zadiši po dobri hrani, nam pa se v ustih začno nabirati sline, je še vedno neprecenljiv. Vredno si ga je pričarati čim večkrat! Kaj torej kuhate danes?

krepka enolončnica1.jpg
Revija Maja

Krepka enolončnica

Sestavine za 4 osebe:
250 g krompirja
250 g korenja
250 g zelene (gomolj)
4 čebule
250 g zelja ali ohrovta
1 por
200 g govejega mesa
200 g svinjine
1 l zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
2 žlici olja
sol, poper
3 noževe konice posušenega majarona ali 4 žličke sveže nasekljanega
1/2 šopka peteršilja

Priprava:

1. Krompir, čebulo in zeleno olupimo, korenje ostrgamo. Vse narežemo na 2 cm velike koščke. Zelje narežemo na trakove in por na obročke.

2. Meso splaknemo z mrzlo vodo in ga narežemo na koščke. V loncu na olju popražimo čebulo, in ko zarumeni, dodamo še koščke mesa.

3. Nekaj minut pražimo, nato dodamo zelenjavo in pražimo naprej, solimo, popramo, potresemo z majaronom in zalijemo z litrom zelenjavne juhe.

4. Lonec pokrijemo s pokrovko in enolončnico zavremo, potem znižamo ogenj in kuhljamo še eno uro. Vmes ne mešamo!

5. Peteršilj sesekljamo. Kuhano enolončnico odmerimo v krožnike in potresemo s peteršiljem.
Majin nasvet

Enolončnico lahko pripravimo tudi v pečici, in sicer tako, da jo poldrugo uro v pokritem loncu kuhamo na 175 stopinjah (na drugi rešetki).

Preberite tudi: Okusne in lahke jedi iz ajde. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.