Na mizi v pol ure: krompirjeva juha z rukolo
Kdo si želi poleti stati uro in več za štedilnikom med pripravo kosila? Vročina nam vzbuja tek po lažjih, predvsem pa hitro pripravljenih jedeh, zato je pol ure skorajda največ, kolikor zdržimo v kuhinji.

Krompirjeva juha z rukolo
Sestavine za 4 osebe:
500 g krompirja
1 čebula
1 l juhe
250 g piščančjih prsi
1 žlica olivnega olja
sol, beli poper
125 g rukole
100 g rikote
1 bio limona
2 žlici mandljevega likerja
balzamični kis
Preberite tudi: To so slastne riževe solate za vroče dni! Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Krompir olupimo in narežemo na koščke. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Oboje kuhamo 15 minut v juhi.
2. Medtem piščanca narežemo na trakove, popečemo na olju, solimo, popramo.
3. Juhi dodamo rukolo in jo ukašimo. Vmešamo rikoto, solimo, popramo. Dodamo naribano lupino in nekaj limoninega soka ter mandljev liker.
4. Juho nalijemo v skodelice in pokapljamo z balzamičnim kisom. Postrežemo z mesnim nabodalom.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se