Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Na jesenskem Tednu restavracij 107 sodelujočih, toda le dve ptujski in ena trojiška


tednik
Senka Dreu
11. 10. 2022, 21.58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Med 14. in 23. oktobrom se nam obeta vseslovenska kulinarična poslastica – tradicionalni Teden restavracij, na katerem nam svoje mojstrovine kuhajo vrhunske chefinje in chefi.

1665410367_sd-teden_restavracij2.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Tokrat je mogoče izbirati med 107 restavracijami po Sloveniji, v katerih pa si lahko svojo mizo in želeni termin rezervirate že od ponedeljka. Ker mnogi z rezervacijami pohitijo, so polni že marsikateri termini, v nekaterih najbolj znanih restavracijah pa sploh nimajo več prostora. Osnova cena menijev, ki jih odlikujejo sveži, lokalni okusi in izbrana vina, je 21 evrov, restavracije pa se same odločijo, ali bodo na to ceno uveljavile dodatek na kakovost. Glede na kakovost ponudbe so namreč ocenjene s srčki. Meni v restavraciji z dvema srčkoma tako lahko stane dva evra več, torej 23 evrov, v najbolje ocenjenih restavracijah s tremi in štirimi srčki pa še dodatnih šest, torej 27 evrov.

Velike izbire med restavracijami v Spodnjem Podravju, ki bi jih na kulinaričnem tednu lahko obiskali, ni; dvema, ki sta se s svojimi krožniki predstavili tudi na spomladanskem dogodku, se je na jesenskem pridružila le še ena. Tako imamo na voljo tri: ptujski gostilni Ribič na obali Drave in Grabar v Rabelčji vasi ter novo trojiško Pri babici Marici na griču. Meni v vseh treh, tudi pri Grabarju, ki se ponaša z dvema srčkoma, stane 21 evrov, rezervacije pa so obvezne.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.