Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Morska lazanja za slastno kosilo!


Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
17. 6. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ni nam treba čakati na dopust in počitnice na obali, ampak si lahko že jutri pričaramo morje kar doma, točneje na krožniku. Ribe in morski sadeži so na voljo v vsaki bolje založeni trgovini, tako da ni izgovora, zakaj iz vaše kuhinji ne diši po morskih dobrotah.

k morska lazanja.jpg
Revija Zarja
Morska lazanja

Morska lazanja

Za 4 osebe

Priprava: 80 minut

Sestavine: 450 g mešanih morskih sadežev, 400 g paradižnika v koščkih, 2 žlici sesekljanih zelišč (npr. peteršilj, koprc, drobnjak), sol, poper, 2 žlici moke, 2 žlici masla, 400 ml mleka, 9 listov za lazanjo, 100 g naribane mocarele, 2 žlici drobtin.

Priprava: Morske sadeže očistimo, če imamo na voljo sveže, ali odmrznemo. Odcedimo, potem pa solimo, popramo, dodamo paradižnik v koščkih in zelišča. Dobro premešamo. Za bešamel segrejemo maslo in popražimo moko, zalijemo z mlekom, solimo, popramo in kuhljamo 20 minut. V namaščen pravokoten pekač (20 cm x 30 cm) položimo liste za lazanjo, dodamo omako in večkrat ponovimo. Na koncu potresemo s sirom in drobtinami ter pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 45 minut.

Objavljeno v reviji Zarja št. 24, 11. 6. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.