© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako pripravljeni čokoladni torti se ne boste mogli upreti!


M. S., Maja
4. 4. 2018, 14.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vse ljubitelje tort smo danes pripravili recept za sočno čokoladno torto z mangovo rožico.

torta z mangovo rožico 1.jpg
Revija Maja

Čokoladna torta z mangovo rožico

Sestavine za okrogel pekač premera 14 cm:
100 g temne čokolade
100 g mlečne čokolade
20 g hrustljavih čokoladnih kroglic
4 pasijonke
175 ml smetane
1 vaniljin strok
1 ščepec soli
50 g sladkorja
1 mango
sesekljane pistacije za posip

Priprava:

1. Pekač obložimo s papirjem za peko. Obe čokoladi nalomimo in stopimo nad parno kopeljo.

2. V dve do tri žlice stopljene čokolade vmešamo čokoladne kroglice ter jih razporedimo na dno pekača. Z žlico rahlo pritisnemo ob dno pekača. Postavimo na hladno.

3. Pasijonke razpolovimo, sredico z žlico izdolbemo in precedimo v lonček. Dodamo smetano, sredico vaniljinega stroka, ščepec soli in sladkor ter zavremo.

4. Lonček odstavimo, vanj vmešamo stopljeno čokolado. Počakamo, da se krema nekoliko ohladi, potem pa jo vlijemo v pekač za torto. Postavimo jo na hladno za tri ure, da se krema strdi. Potem previdno odstranimo rob pekača.

5. Mango olupimo, ločimo od koščice in narežemo na rezine. V obliki rožnatega cveta jih razporedimo v sredino torte. Potresemo s pistacijami.

Preberite tudi: Naj bo lazanja vsakič drugače pripravljena! Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.