© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mesni zvitki v omaki za božansko kosilo!


M. S., Maja
1. 9. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Paradižnik je zdaj sezonska zelenjava številka ena in škoda bi bilo, če ne bi znali popolnoma izkoristiti vse, kar nam ponuja. Danes zato pripravljamo mesne zvitke v omaki.

mesni zvitki saltimbocca_alla_romana.jpg
Revija Maja
Tako pripravljenim mesnim zvitkom se ne boste mogli upreti.

Mesni zvitki v omaki

Sestavine za 3 osebe:
3 rezine pršuta
5 vejic žajblja
6 telečjih zrezkov (po 60 g)
sol, poper
2 žlici olivnega olja
2 žlici moke
370 g paradižnikove kaše z baziliko
2 žlici marelične marmelade

Preberite tudi: Stročji fižol v popolnem obroku. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pršut po dolgem prerežemo na pol. Žajbelj umijemo, osušimo in osmukamo listke. Zrezke potolčeno, solimo, popramo. Na vsakega položimo pol rezine pršuta in dva do tri listke žajblja. Zvijemo in učvrstimo z zobotrebci.

2. V ponvi segrejemo olje in popražimo preostali žajbelj. Vzamemo iz posode. Zrezke oprašimo z moko in v ponvi spečemo. Pečene vzamemo iz ponve.

3. V ponev zlijemo paradižnikovo kašo in marmelado. Zavremo.

4. Zvitke postrežemo z omako in žajbljem ter širokimi rezanci.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.