Mesni zvitki v omaki za božansko kosilo!
Paradižnik je zdaj sezonska zelenjava številka ena in škoda bi bilo, če ne bi znali popolnoma izkoristiti vse, kar nam ponuja. Danes zato pripravljamo mesne zvitke v omaki.

Mesni zvitki v omaki
Sestavine za 3 osebe:
3 rezine pršuta
5 vejic žajblja
6 telečjih zrezkov (po 60 g)
sol, poper
2 žlici olivnega olja
2 žlici moke
370 g paradižnikove kaše z baziliko
2 žlici marelične marmelade
Preberite tudi: Stročji fižol v popolnem obroku. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pršut po dolgem prerežemo na pol. Žajbelj umijemo, osušimo in osmukamo listke. Zrezke potolčeno, solimo, popramo. Na vsakega položimo pol rezine pršuta in dva do tri listke žajblja. Zvijemo in učvrstimo z zobotrebci.
2. V ponvi segrejemo olje in popražimo preostali žajbelj. Vzamemo iz posode. Zrezke oprašimo z moko in v ponvi spečemo. Pečene vzamemo iz ponve.
3. V ponev zlijemo paradižnikovo kašo in marmelado. Zavremo.
4. Zvitke postrežemo z omako in žajbljem ter širokimi rezanci.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se