Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Mesne kroglice v kokosovi omaki za božansko kosilo


M. O. Ž., Zarja
25. 1. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite eksotično jed po našem receptu?

azijska mesne kroglice v kokosovi omaki.jpg
Revija Zarja
Mesne kroglice v kokosovi omaki

Mesne kroglice v kokosovi omaki

Za 4 osebe

Priprava: 45 minut

Sestavine: 1 stara žemlja (od prejšnjega dne), 2 čebuli, 40 g ingverja, 4 vejice peteršilja, 600 g mešanega mletega mesa, sol, poper, 1 rdeča paprika, 30 g neslanih arašidov, 3 žlice masla, 200 ml kokosovega mleka, 200 g kalčkov mungo fižola,1 žlica škroba.

Priprava: Žemljo namočimo v hladni vodi. Čebulo in ingver olupimo. Čebulo sesekljamo, ingver naribamo. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Zmešamo meso, ožeto žemljo, pol čebule in ingverja ter peteršilj. Solimo, popramo in iz mešanice oblikujemo 8 kroglic. Vodo v loncu solimo in zavremo. V njej 12 minut kuhamo kroglice. Poberemo jih s penovko iz vode, odcedimo. Prihranimo 375 ml vode in jo precedimo. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na tanke trakove. Skupaj s preostalo čebulo in ingverjem, pa tudi z arašidi vse podušimo na dveh žlicah masla. Zalijemo s prihranjeno vodo in kokosovim mlekom, 3 minute kuhljamo. Vmešamo škrob, kuhljamo minuto, solimo, popramo. Na žlici vročega masla popečemo še mesne kroglice in kalčke. Postrežemo s kokosovo omako.

Objavljeno v reviji Zarja št. 3, 15. 1. 2019

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.