Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

To je odličen recept za slastno praznično pecivo!


M. O. Ž., Maja
13. 12. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Z medom si lajšamo prehlad in krepimo imunski sistem, svoje mesto pa najde tudi v kuhinji, posebno pri peki prazničnega peciva.

sladka očesa.jpg
Lamgmese
Medena očesca

Medena očesca

Sestavine za 30 piškotov:

Za testo:
75 g masla
50 g medu
1 nastrgana lupina bio limone
1 rumenjak
200 g moke
40 g mletih mandljev

Za marcipanovo maso:
100 g marcipana
50 g medu
1 do 2 žlici limoninega soka

Za nadev:
50 g medu
1 žlica razpolovljenih jedrc pistacij

Priprava:
1. Maslo zmešamo z medom, limonino lupinico in rumenjakom. Dodamo moko in mandlje, oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in za eno uro postavimo na hladno.
2. Marcipan, med in limonin sok do gladkega zmiksamo.
3. Testo razvaljamo na pomokani površini in izrežemo krogce z modelom za piškote. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Marcipanovo maso nadevamo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo na robove piškotov.
4. Pečemo 10 minut na 180 stopinjah. Med segrejemo.
5. V vsak pečen piškot odmerimo žličko medu in potem še 5 minut pečemo. Okrasimo jih s pistacijami.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.