Markovci: Na festivalu spražili 35 kilogramov krompirja
Markovčani so že peto leto zapovrstjo sodelovali na festivalu praženega krompirja, v organizaciji Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Letos bi se morali ljubitelji te gomoljnice zbrati v Sevnici, vendar je zaradi epidemije dogodek potekal 'na daljavo', sodelujoče ekipe pa so se družile lokalno.

Tako je po praženem krompirju dišalo tudi v Markovcih, natančneje v Prvencih. Člani Turističnega društva Markovci so skuhali, olupili in narezali kar 35 kilogramov krompirja, z domačih polj seveda, na zaseki prepražili ptujski luk …, za nameček pa dodali še svinjsko mast in meso iz tunke. »Ostalo ni nič,« je ponosno dejal predsednik Franc Brodnjak. Čeprav naj bi bil pražen krompir samostojna jed, so se Markovčani odločili še za prilogo. »Cigansko pečenko po naše,« je dodal prvi mož društva.
Čeprav je letos druženje ob praženem krompirju potekalo drugače, kot so si sprva zamislili člani društva, so bili zadovoljni, da so se znani obrazi ponovno videli.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se