Majšperk: Piti je treba manj, kakovostno in odgovorno
Okusna, poučna, prijetna uvertura v čas praznikov – to je bila že tretja vinska poezija v organizaciji TD Ptujska Gora. Tokratni gost vinskih večerov v degustacijskih prostorih je bil haloških vinar Aleksander Zavec.

Ljubitelji in ljubiteljice vin, zbralo se jih je okrog 40, so se skozi večer sprehodili od suhega sivega pinota do sladke zvrsti – t. i. sweetcuvee, v središču pozornosti pa so bile penine, po katerih Slovenci in Slovenke vedno bolj povprašujejo. »Ne le ob božično-novoletnih praznikih, temveč tudi ob drugih priložnostih,« je dejal Zavec, ki penine prideluje po klasični metodi, kot se izdeluje tudi znameniti šampanjec. Letno ustekleničijo približno 1.000 penin, prvo so leta 2011. Tokrat so obiskovalci lahko poskusili tri vrste zlatih mehurčkov, in sicer šardone in sovinjon, 100 % muškat otonel in 100 % rumeni muškat.
Ne glede na vrsto vina pa so povezovalna nota vseh vin, ki jih pridela vinogradniška družina Zavec, Haloze. »Haloška vina se razlikujejo od drugih štajerskih – po aromatiki, okusu, mineralnosti in polnosti vina. To so prednosti in posebnosti, ki jih dajejo Haloze v nacionalnem in svetovnem merilu.«
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se