Limone v slanici
J.G., Maja
11. 9. 2017, 15.00
Po mesecu dni so limone pripravljene za uživanje.

Sestavine za litrski steklen kozarec:
- 10 bio limon
- 200 g grobe morske soli
- 2 sveža lovorova lista
- 7 črnih poprovih zrn
- 2 cimetovi palčki
Priprava:
- Steklen kozarec steriliziramo. Pet limon prerežemo na pol in jim iztisnemo sok. V preostale limone na konceh križno zarežemo precej globoko, a ne toliko, da bi sadež razpadel.
- Vsako limono previdno razpremo in napolnimo z žličko soli. Zapremo in položimo v steklen kozarec. Dodamo preostalo sol, lovor, poper, cimet in limonin sok in kozarec do vrha napolnimo z vodo.
- Kozarec neprepustno zapremo in postavimo na hladno mesto. Vsakih nekaj dni kozarec pretresemo. Po mesecu dni so limone pripravljene za uživanje.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se