Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lazanja z bučkami in rdečo lečo


Maja Poljšak, Maja
10. 10. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Primerno za nedeljsko kosilo.

lazanja z buckami.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 listov testa za lazanjo
  • 1 zelena bučka (200 g)
  • 1 čebula
  • 200 g korenja
  • 500 g nasekljanega paradižnika (iz pločevinke)
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata (iz tube)
  • sol in poper
  • 1 ščep origana
  • 125 g rdeče leče
  • 2 žlici olja
  • 1 žlička majarona
  • 200 ml bešamelne omake (gotov izdelek)
  • 125 g kisle smetane
  • 70 g naribanega sira

Priprava:

  1. Čebulo in korenje olupimo ter sesekljamo in ju na dveh žlicah olja popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo nasekljan paradižnik, paradižnikov koncentrat in rdečo lečo, solimo in popramo, dodamo še origano, prilijemo 250 ml vroče vode ter kuhamo 8 minut.
  2. Bučko očistimo in po dolžini narežemo na tanke rezine. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V primerno velik pekač nalijemo polovico bešamelne omake in nanjo položimo 4 liste testa.
  3. Testo prekrijemo s polovico rezin bučke ter s polovico omake iz leče in paradižnika. Na to zložimo preostale 4 liste testa, bešamelno omako, rezine bučke ter omako iz leče in paradižnika. Nazadnje vse prelijemo s kislo smetano, ki smo jo zmešali z naribanim sirom, in pečemo 35 minut.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.