Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lazanja s koničastim zeljem


M.O.Ž, Maja
13. 2. 2017, 08.04
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prvi mesec v letu uživamo lahko hrano in se trudimo razstrupiti telo ter čim manj obremenjevati želodec.

lazanja s konicastim zeljem.jpg

Kuhamo veliko zelenjave in pri tem uporabljamo začimbe, ki nam pomagajo pri prebavi. Vse to združuje zeljna lazanja, ki ji k lažji prebavi pomaga kumina.

Sestavine za 3 osebe:

  • 600 g koničastega zelja
  • 2 žlici olja
  • 1 do 2 žlički cele kumine Kotányi
  • 200 ml mleka (1,5 % mlečne maščobe)
  • 2 žlici moke za bešamel
  • 50 g masla
  • 125 g kuhane šunke
  • 9 listov testa za lazanjo
  • 50 g naribanega sira

Priprava:

  1. Zelje očistimo, odstranimo trd osrednji del in ga narežemo na trakove.
  2. V loncu segrejemo olje, nanj stresemo zelje, ga potresemo s kumino Kotányi in 5 minut dušimo. Šunko na drobno zrežemo.
  3. Iz mleka, moke in masla pripravimo bešamel in ga tretjino vlijemo na dno pekača. Nanj položimo liste za lazanjo, prilijemo bešamel in potresemo z zeljem in šunko. Sledi še ena plast listov za lazanjo in nadev.
  4. Lazanjo po vrhu potresemo s sirom in pečemo pol ure na 200 stopinjah.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.