Kuharski mojster Tomaž s srebrno medaljo
37-letni Tomaž Arklinič iz Markovcev je kuhariji predan od najstniških let, ko se je izučil za kuharja na mariborski gostinski šoli. Kot praktikant je v svet profesionalne kuhinje stopil pri 17 letih. Prve kuharske korake je naredil v gostilni Ambiente v Zabovcih. Po končani srednji šoli je sledila redna zaposlitev v Termah Ptuj.

Na pobudo Term Ptuj je sodeloval na tekmovanju v okviru Gostinsko-turističnega zbora Slovenije. Star je bil 19 let, s tekmovanja se je vrnil z bronasto medaljo. Na tekmovanjih je nato nastopil še dvakrat, potem je v njegovem življenju prišel čas za druge projekte, kuharska tekmovanja je za nekaj časa postavil na stran. Žena, štirje otroci in gradnja doma so ga še kako zaposlovali v preteklih letih. Ker pa je kuharija posel, ki ga neizmerno veseli in mu je popolnoma predan, se je odločil, da je po nekajletnem premoru prišel čas, da se ponovno preizkusi na tekmovanju. Gostinsko-turističnega zbora Slovenije se je udeležil kot predstavnik Bioterm Mala Nedelja, kjer je namestnik vodje hotelske kuhinje. „Je bil kar izziv se po toliko letih vrniti na tekmovanje. A je šlo kot po maslu. Kuhali smo rižoto s teletino in zelenjavo. Pred tekmovanjem je bila moja naloga, da sem izbral sestavine in sestavil recepturo.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se