© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kruhova nabodala s pršutom


J.G., Maja
27. 8. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zanimiva jed na palčki, spečena na žaru.

kruhova nabodala.jpg

Sestavine za 8 nabodal:

  • 300 g skute
  • ½ žličke soli
  • 60 ml mleka
  • 120 ml olja
  • 2 jajci
  • 600 g moke
  • 1 zavoj pecilnega praška
  • 10 lističev rukole
  • 2 rezini pršuta
  • 2 v olju vložena posušena paradižnika
  • 40 g naribanega parmezana
  • poper

Priprava:

  1. Skuto, sol, mleko, olje, jajci, moko in pecilni prašek zgnetemo v testo.
  2. Za nadev narežemo rukolo, pršut in paradižnika, zmešamo s parmezanom in popramo.
  3. Testo razdelimo na osem delov in jih na pomokani delovni površini razvaljamo v pravokotnik (15 x 30 cm). Nanje razdelimo nadev, ki naj ne sega do robov. Zvijemo v zvitek in ga napičimo na nabodalo. Konce stisnemo, da se kruh ne bo snel.
  4. Kruhova nabodala pečemo 15 minut na žaru.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.