© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremna juha s pečeno papriko in fižolom


Zvonka Labernik, Ženska
25. 9. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za bogat okus in kremasto teksturo bodo poskrbeli korenček, bučke in fižol.

kremna juha.jpg

Sestavine (za 4 osebe):

  • 500 g mesnatih zelenih paprik,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 1 sesekljana šalotka,
  • ½ majhnega pora,
  • 3 sesekljani stroki česna,
  • 1 ostrgan in na kolobarje narezan korenček,
  • 1 majhna olupljena in na kocke narezana bučka,
  • 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja,
  • 1 žlica sesekljanega svežega origana,
  • 2 sesekljana listka bazilike,
  • 1 lovorov list,
  • 800 ml zelenjavne ali mesne jušne osnove,
  • 200 g kuhanega fižola v zrnju,
  • 1 žlička morske soli,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • 100 ml kisle smetane.

Priprava:

  1. Cele paprike naložimo v pekač, ki smo ga navlažili z vodo, in jih pečemo 20 minut. Zavijemo jih v krpo in počakamo, da se ohladijo. Nato jih olupimo, odstranimo seme in sesekljamo.
  2. V kozici segrejemo olje, dodamo šalotko, por in česen ter jih pražimo 5 minut.
  3. Dodamo korenček, bučko, peteršilj, origano, baziliko in lovor ter pražimo še 5 minut. Zalijemo z juho in kuhamo 20 minut.
  4. Nazadnje primešamo še sesekljano papriko, fižol, sol in poper ter kuhamo še 10 minut. Odstranimo lovor in juho do gladkega obdelamo s paličnim mešalnikom.
  5. Nazadnje vmešamo še kislo smetano, juho pregrejemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.