Koruzna pica z brokolijem in orehi
        
            
        
        Maja Poljšak, Maja
    
                
                        
                            
                        
                        10. 7. 2017, 15.00
                    
                                            
                                    Posodobljeno
                                
                            Ste že slišali za to pico?
                    Sestavine za 6 oseb:
- 200 g moke
 - 100 g koruzne moke
 - 2 vrečki suhega kvasa
 - 1 kavna žlička soli
 - 6 žlic olivnega olja
 - 500 g brokolija
 - 200 g večjih
 - šampinjonov
 - 100 g mlade koruze (iz pločevinke)
 - 200 g na kocke narezanega paradižnika
 - 4 žlice pasiranega paradižnika
 - 1 ščep popra
 - 2 ščepa začimbne mešanice za pico
 - 250 g mocarele
 - 80 g orehovih jedrc
 
Priprava:
- V veliki skledi zmešamo obe vrsti moke, kvas in sol, prilijemo 200 ml mlačne vode, dodamo olivno olje in s kavlji mešalnika zgnetemo v testo. Skledo pokrijemo s prozorno folijo in na toplem pustimo vzhajati 40 minut.
 - Brokoli očistimo, razdelimo na cvetke in ga v vreli slani vodi kuhamo tri minute. Nato ga splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Koruzo dobro odcedimo. Kockice paradižnika zmešamo s pasiranim paradižnikom, solimo, popramo in začinimo z mešanico za pico. Mocarelo narežemo na rezine.
 - Pečico ogrejemo na 225 stopinj. Vzhajano testo pregnetemo, damo na papir za peko, zvaljamo in s papirjem vred položimo na plitev pekač. Testo najprej namažemo s paradižnikovo zmesjo, obložimo z brokolijem, šampinjoni, koruzo in nadrobljenimi orehi, na vrh damo še mocarelo, postavimo v pečico in pečemo od 20 do 25 minut.
 
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
        
            Prijava
        
        
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se