Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kdo je skuhal boljšo govejo juho?


A. S.
28. 8. 2023, 11.10
Posodobljeno
29. 08. 2023 · 08:30
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzupa__4_.jpg
Jaka Zorman
Foto: Jaka Zorman

##IMAGE-4024357##

Ajda Mlakar in Lovro Prešiček sta se v Židanem popoldnevu na Veseljaku pomerila v kuhanju goveje juhe.

Veseljakovo četrtkovo popoldne je bilo obarvano kulinarično. Ajda Mlakar in Lovro Prešiček sta v Židanem popoldnevu kuhala govejo juho. Oziroma kar dve. Oba sta dobila enake sestavine, kuhati sta začela istočasno in končala istočasno. Vsak od njiju pa je dobil še skrivno sestavino, Ajda pekočo omako, Lovro pa ingver. Okus njunih juh pa je ocenjevala tričlanska žirija, sestavljena iz ekipe Veseljakov. Kdo jih je prepričal?

Ne Ajda ne Lovro v resnici nista vešča v kuhanju priljubljene slovenske jedi, ki se še vedno največkrat znajde na mizah ob nedeljskem kosilu. Kakšni sta bili torej njuni taktiki? »Moj recept za govejo juho je od danes naprej takšen, da gledam, kaj počne moja sovoditeljica, in se ravnam po njej. Ker sam res ne vem, kaj delam. V govejo župo sem želel dati piščanca, si lahko predstavljate,« nam je zaupal Lovro, Ajda pa je bila pri kuhanju še bolj premetena: »Meni mama ni nikoli dovolila, da skuham govejo juho, tako da sem vedno samo spremljala recept. Sovoditelju pa sem nagajala tako, da sem mu ves čas v njegovo juho dajala velike količine popra in soli ter drugih neprimernih začimb.« Ajdini spomini na domačo juho so takšni: »Goveja juha je bila pri meni na meniju čisto vsako nedeljo in vedno, ko sem prišla s kakšnega potovanja. Ko jem govejo žup'co, se vedno spomnim tistega toplega domačega občutka, pa na svojo zdaj žal že pokojno babi in na to, kako lepo je, ko je družina na kupu.«

Kljub bolj ali manj poštenemu boju je moral Lovro končno zmago prepustiti nežnejši polovici voditeljskega para Židanega popoldneva. Tričlanska komisija je bila pri ocenah namreč soglasna. Le kaj bosta kuhala naslednjič?


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.