Kdo je pripravil najboljši kostelski čušpajz?

##IMAGE-3775036##
Zelenjave na kostelskih vrtovih je zaradi slabe letine manj kot običajno, a vendarle več kot dovolj, da je Turistično športno društvo Kostel na kmetiji Padovac v Selu pri Kostelu nedavno pripravilo že 14. tekmovanje v kuhanju posebne kostelske jedi - čušpajza. Tega znajo kot tradicionalno enolončnico skuhati tako starejši kot mlajši, vse več pa je tistih "od daleč", ki jo poskušajo na dan tekmovanja zagosti domačinom.
Tekmovalci, ki so kuhali v sedmih kotličkih, postavljenih na plinske gorilnike, so se izkazali z mojstrskim obvladovanjem temperature in mešanjem začimb. Tričlanska žirija, ki jo je vodil Leon Pogelšek, je imela veliko dela, da je izbrala najboljšo jed. Ta je brbotala v kotličku Branke Letig, ki se je na tekmovanje prijavila po naključju, drugo najbolj okusno jed je skuhala ekipa Veseli Vampki iz Smrjen v občini Škofljica, tretje pa je bilo kostelsko Velemesto Rajšele.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se