Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kdo je pripravil najboljši kostelski čušpajz?


dolenjski-list
M. Glavonjić
9. 9. 2019, 11.35
Posodobljeno
02. 10. 2019 · 12:46
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

kostelski_cuspajz.jpg
M. G.
Kostelski čušpajz so kuhali že štirinajstič. (Foto: M. G.)

##IMAGE-3775036##

Zelenjave na kostelskih vrtovih je zaradi slabe letine manj kot običajno, a vendarle več kot dovolj, da je Turistično športno društvo Kostel na kmetiji Padovac v Selu pri Kostelu nedavno pripravilo že 14. tekmovanje v kuhanju posebne kostelske jedi - čušpajza. Tega znajo kot tradicionalno enolončnico skuhati tako starejši kot mlajši, vse več pa je tistih "od daleč", ki jo poskušajo na dan tekmovanja zagosti domačinom.

Tekmovalci, ki so kuhali v sedmih kotličkih, postavljenih na plinske gorilnike, so se izkazali z mojstrskim obvladovanjem temperature in mešanjem začimb. Tričlanska žirija, ki jo je vodil Leon Pogelšek, je imela veliko dela, da je izbrala najboljšo jed. Ta je brbotala v kotličku Branke Letig, ki se je na tekmovanje prijavila po naključju, drugo najbolj okusno jed je skuhala ekipa Veseli Vampki iz Smrjen v občini Škofljica, tretje pa je bilo kostelsko Velemesto Rajšele.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.