© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kdo je pripravil najboljši kostelski čušpajz?


dolenjski-list
M. Glavonjić
9. 9. 2019, 11.35
Posodobljeno
02. 10. 2019 · 12:46
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

kostelski_cuspajz.jpg
M. G.
Kostelski čušpajz so kuhali že štirinajstič. (Foto: M. G.)

##IMAGE-3775036##

Zelenjave na kostelskih vrtovih je zaradi slabe letine manj kot običajno, a vendarle več kot dovolj, da je Turistično športno društvo Kostel na kmetiji Padovac v Selu pri Kostelu nedavno pripravilo že 14. tekmovanje v kuhanju posebne kostelske jedi - čušpajza. Tega znajo kot tradicionalno enolončnico skuhati tako starejši kot mlajši, vse več pa je tistih "od daleč", ki jo poskušajo na dan tekmovanja zagosti domačinom.

Preberite še

Tekmovalci, ki so kuhali v sedmih kotličkih, postavljenih na plinske gorilnike, so se izkazali z mojstrskim obvladovanjem temperature in mešanjem začimb. Tričlanska žirija, ki jo je vodil Leon Pogelšek, je imela veliko dela, da je izbrala najboljšo jed. Ta je brbotala v kotličku Branke Letig, ki se je na tekmovanje prijavila po naključju, drugo najbolj okusno jed je skuhala ekipa Veseli Vampki iz Smrjen v občini Škofljica, tretje pa je bilo kostelsko Velemesto Rajšele.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.