Čas branja
1 min.
Kari s svinjino in mangom
Zvonka Labernik, Ženska
25. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno
Slasten, bogato začinjen kari nam da energijo.

V kombinaciji s sočnim mangom bo jed še bolj eksotična. H kariju se za prilogo najbolje poda kuhan riž.
Sestavine (za 4 osebe):
- 800 g na kocke narezane svinjine,
- 1 olupljen in na kocke narezan mango,
- 2 žlici kokosovega olja,
- 2 sesekljani čebuli,
- 250 ml kokosovega mleka,
za marinado:
- 2 žlici limoninega soka,
- ¼ olupljenega in na kockice narezanega manga,
- 2 olupljena stroka česna,
- 1 razsemenjen in sesekljan feferon,
- ½ žličke soli,
za karijevo pasto:
- 1 žlička semen kumine,
- 1 žlica gorčičnih semen,
- ½ žličke zrn črnega popra,
- 2 olupljena stroka česna,
- ½ olupljenega in na kockice narezanega manga,
- 1 razsemenjen in sesekljan feferon,
- 2 žlički kurkume,
- 1 žlička ingverja v prahu,
- 1 žlička rdeče paprike v prahu,
- ¼ žličke nageljnovih žbic,
- košček cimeta,
- 1 nalomljena janeževa zvezda.
Preberite še ...
Priprava:
- V terilniku obdelamo sestavine za marinado. Zmešamo jo s koščki svinjine in za 30 minut postavimo v hladilnik.
- Medtem pripravimo karijevo pasto. Kumino in gorčična semena popražimo brez maščobe in jih skupaj z zrni popra zmeljemo v terilniku. Nato jih skupaj s preostalimi sestavinami za pasto s paličnim mešalnikom do gladkega obdelamo.
- V ponvi na segretem olju popražimo čebulo. Dodamo karijevo pasto in jo na hitro popražimo. Primešamo marinirano meso in koščke manga, zalijemo s kokosovim mlekom in kuhamo 30 minut.
- Skledice in okraske za 1 uro postavimo na hladno, a ne v hladilnik, da se čokolada strdi. Nato previdno ločimo papir od steklenih skledic in nazadnje še od čokoladnih skledic.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se