Kako črn je res črni kruh, ga barvajo?
Črni kruh velja za bolj zdravega kot pa tisti iz bele moke. A kako črn je v resnici? Če gre soditi po nekaj spletnih objavah, dvomi prevevajo kar nekaj ljudi.

Ko se potrošnik odpravi po nakupih, misleč, da je črni kruh le iz črne moke, je lahko delno v zmoti, zato velja upoštevati deklaracije na kruhu oziroma o točnih sestavinah povprašati prodajalce. V zvezi s tem smo se obrnili na Žito in Pekarno Grosuplje. V Žitu so dejali, da v njihovem asortimaju sicer imajo kruhe iz stoodstotno pšenične črne moke, a da so kruhi iz »stoodstotno črnih mok in kosmičev po navadi manjših volumnov in bolj kompaktni. Kar morda včasih potrošniku ni najbolj všeč. Glede na naše izkušnje so slovenskemu potrošniku najbolj všeč pšenični mešani in pšenični beli kruhi«.
V Pekarni Grosuplje kruha iz stoodstotno pšenične črne moke trenutno nimajo v ponudbi, držijo se prej omenjenega pravilnika. »V nekatere naše izdelke dodajamo za izboljšanje senzorične kakovosti in trajnosti tudi naravno kislo testo.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se