Kaj so kuhale naše babice


Etnološko društvo Terica je priredilo kulinarično razstavo o jedeh, ki so jih pripravljale naše babice, danes pa so te jedi vse manj prisotne na naših jedilnikih. Razstava »Kaj so kuhale naše babice« je obiskalo veliko ljudi, ki so se spomnili na jedi iz otroštva. Razstavo številnih jedi si je ogledal tudi priznan etnolog dr. Janez Bogataj, ki je pohvalil številne izdelke, ki so jih za goste pripravile članice društva. Prav tako je pohvalil prizadevanje za ohranjanje starih jedi, spodbudil pa je tudi etnološko društvo k izdaji knjižice, ki bi opisovala pripravo starih jedi.
V kulturnem programu so sodelovali še glasbeniki iz družine Jelinič iz Štrita, Martin Gorenc in Vokalna skupina Romarji. Med drugimi so v razstavi predstavili močnik, jabolčnik, proseno kašo, kislo zelje, ajdov kruh, sirovo pito, štruklje in žgance.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se