Juha z zelenim stročjim fižolom
Maja Poljšak, Maja
27. 8. 2017, 09.00
Veliko zelenjave, na žlico in hitro!

Sestavine za 4 osebe:
- 1 čebula
- 250 g zelenega stročjega fižola (svežega ali zamrznjenega)
- 1 vejica šetraja
- 250 g krompirja
- 200 g korenčka
- 2 žlici olja
- 2 posodici čiste zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
Priprava:
- Čebulo olupimo in sesekljamo. Fižol očistimo in narežemo na koščke. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Korenje ostrgamo in narežemo na kockice.
- V posodi na olju najprej popražimo čebulo, dodamo kocke krompirja, fižol in korenje ter še malo popražimo. Nato prilijemo liter vroče vode, dodamo vejico šetraja in čisto jušno osnovo, zavremo in kuhamo približno 15 minut, da se fižol skuha. Nazadnje šetraj odstranimo, juho potresemo s peteršiljem in postrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se