Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Je kdo za ajdove palačinke z jajci?


lokalno
S. M.<strong> </strong>
1. 2. 2024, 12.50
Posodobljeno
02. 02. 2024 · 09:53
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzpal.jpg
Shutterstock
Ajdove palačinke z jajci (Foto: Shutterstock)

##IMAGE-4013601##

Podeželske palačinke vam bodo pričarale nepozaben zajtrk ...

Sestavine

100 g ajdove moke
50 g bele pšenične ostre moke
Od 300 do 400 ml vode (odvisno od mok)
1 jajce
ščepec soli
žlica olja

Nadev:

jajca


koščki dimljenega lososa
orehova jedrca
svež peteršilj ali druga zelišča


Priprava

1.     Iz sestavin naredimo testo za palačinke, ki naj, če je to mogoče, stoji kako uro, da se moka napije tekočine. Po potrebi nato primešamo še nekaj žlic vode.

2.     V vroči teflonski ponvi spečemo palačinke in jih zlagamo na krožnik. Nato na maslu ocvremo še toliko jajc na oko, kolikor smo napekli palačink.   

3.     Na vsako palačinko položimo ocvrto jajce, robove palačink pa zavihamo navznoter, da dobimo kvadratno obliko, nato jih zložimo na pladenj, ki ga za nekaj minut postavimo v toplo pečico, da se jed ne ohladi.   

4.     Palačinke, preden jih postrežemo, obložimo še z drugimi dodatki, kot so koščki slanine, dimljenega lososa ali sira, vse pa okrasimo z orehi in zelišči.   

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 39, 26. september, 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.