Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Je boljša čežana s poprom ali z ingverjem?


tednik
Estera Korošec
23. 11. 2024, 04.49
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na Šoli za ekonomijo, turizem in kmetijstvo ŠC Ptuj so letos prvič obeležili teden slovenske hrane. Dijaki so lahko preizkušali različne jabolčne čežane, ki so jih pripravili iz jabolk, pridelanih v šolskem sadovnjaku.

1732200614_cg_jabolka_setk_zajtrk.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Letošnja letina jabolk je bila izjemno bogata, saj so v šolskem sadovnjaku pobirali plodove 17 različnih sort jabolk. »Jabolka pridelujemo na naravi prijazen način, torej gre za integrirano pridelavo. Letos smo se odločili za jabolčni zajtrk, s katerim bi mladim približali pridelavo jabolk,« je dejala ravnateljica Darja Harb. Dijaki prvih letnikov programa gastronom hotelir so pripravili in postregli jabolčne čežane iz petih različnih sort jabolk: zlati delišes, idared, jonagold, topas in fuji. Enim so dodali dimljeni poper, muškatni orešček, vanilijevo pasto ali citronski sladkor, drugim pa ingver ali zvezdni janež.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.