Je boljša čežana s poprom ali z ingverjem?
Na Šoli za ekonomijo, turizem in kmetijstvo ŠC Ptuj so letos prvič obeležili teden slovenske hrane. Dijaki so lahko preizkušali različne jabolčne čežane, ki so jih pripravili iz jabolk, pridelanih v šolskem sadovnjaku.

Letošnja letina jabolk je bila izjemno bogata, saj so v šolskem sadovnjaku pobirali plodove 17 različnih sort jabolk. »Jabolka pridelujemo na naravi prijazen način, torej gre za integrirano pridelavo. Letos smo se odločili za jabolčni zajtrk, s katerim bi mladim približali pridelavo jabolk,« je dejala ravnateljica Darja Harb. Dijaki prvih letnikov programa gastronom hotelir so pripravili in postregli jabolčne čežane iz petih različnih sort jabolk: zlati delišes, idared, jonagold, topas in fuji. Enim so dodali dimljeni poper, muškatni orešček, vanilijevo pasto ali citronski sladkor, drugim pa ingver ali zvezdni janež.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se