© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Tako slastnega jagodnega kolača še niste jedli!


M. S., Maja
6. 5. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sočne in sladke jagode so visoko na lestvici priljubljenega sadja. Ker prihaja njihov čas, je današnji recept obarvan rdeče.

rezine.jpg
Revija Maja

Jagodni kolač

70 min

Sestavine za 24 rezin:
275 g masla
250 ml mleka
650 g moke
225 g + 1 žlica sladkorja
sol
1 kocka svežega kvasa
1 jajce
200 g orehovih jedrc
1 vaniljin sladkor
1 kg jagod
maščoba za pekač

Priprava:
1. Za testo stopimo 75 g masla, prilijemo 150 ml mleka. Zmešamo 500 g moke, 75 g sladkorja in ščepec soli. Kvasu dodamo sladkor in ga nadrobimo v preostalo toplo mleko ter pustimo nekaj minut vzhajati.
2. Mešanici moke dodamo maslo z mlekom in kvasni nastavek ter vse zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebček, ga pokrijemo in pustimo eno uro vzhajati.
3. Za posip na grobo zrežemo orehe. Moko (150 g), 200 g masla, 150 g sladkorja in vaniljin sladkor zmešamo z električnim mešalnikom. Vmešamo še orehe in postavimo na hladno.
4. Jagode očistimo in zrežemo na četrtine.
5. Namastimo pekač dimenzije 30 x 40 cm. Testo še enkrat pregnetemo in preložimo v pekač. Počakamo še 20 minut.
6. Jagode in posip potresemo po testu in pečemo od 25 do 35 minut na 200 stopinjah. Ohlajen kolač narežemo na rezine in postrežemo s stepemo smetano.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo s chefom Iztokom Ilšnikom. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.