Jabolčna sladica v kozarčku
Cimet in klinčki sta dve začimbi, ki nas nemudoma popeljeta na konec leta, ko vse diši po medenjakih, potici in drugih prazničnih sladkostih.
![Frisches-Apfel-Schicht-Dessert_quer[1].jpg](http://cdn.kme.si/public/images-cache/768xX/2017/11/08/257aa1a56291473aff45300c7dd9be37/5a02d2ea57e8f/257aa1a56291473aff45300c7dd9be37.jpeg)
A zakaj bi čakali? Z njima si lahko svojih prazničnih pet minut pričaramo že zdaj, na primer s preprosto jabolčno sladico v kozarčku.
Sestavine za 4 osebe:
50 g masla
150 g sladkorja
100 g sladke smetane
200 g ovsenih kosmičev s sadjem
3 majhna jabolka
3 žlice limoninega soka
600 g kremnega jogurta
50 ml motnega jabolčnega soka
150 g mandljev v palčkah
50 g mandljev v lističih
1 ščepec cimeta
1 ščepec mletih klinčkov Kotányi
Priprava:
1. Na maslu karameliziramo sladkor in previdno prilijemo smetano. Tako dolgo mešamo, da dobimo tekočo zmes. Dodamo kosmiče in mešamo, da se kosmiči prevlečejo s karamelo. Odstavimo in počakamo, da se grudice ohladijo.
2. Medtem dve jabolki olupimo, odstranimo peške in narežemo na koščke. Zmešamo jih z dvema žicama limoninega soka. Jogurtu dodamo jabolčni sok in vmešamo koščke jabolk in mandlje v palčkah.
3. V ponvi brez maščobe popražimo mandljeve lističe. Preostalemu jabolku odstranimo osrednji del (peške) s posebnim nožkom in celo jabolko brez sredice narežemo na rezine. Pokapljamo jih s preostalim limoninim sokom.
4. V štiri kozarce razporedimo jogurtovo mešanico, sledi plast kaše in potem spet jogurta in kaše. Okrasimo z rezino jabolka, potresemo s praženimi mandlji. Potresemo s cimetom in mletimi klinčki ter ponudimo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se