Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Jabolčna sladica v kozarčku


Revija Maja
13. 11. 2017, 08.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Cimet in klinčki sta dve začimbi, ki nas nemudoma popeljeta na konec leta, ko vse diši po medenjakih, potici in drugih prazničnih sladkostih.

Frisches-Apfel-Schicht-Dessert_quer[1].jpg
Revija Maja

A zakaj bi čakali? Z njima si lahko svojih prazničnih pet minut pričaramo že zdaj, na primer s preprosto jabolčno sladico v kozarčku.

Sestavine za 4 osebe:
50 g masla
150 g sladkorja
100 g sladke smetane
200 g ovsenih kosmičev s sadjem
3 majhna jabolka
3 žlice limoninega soka
600 g kremnega jogurta
50 ml motnega jabolčnega soka
150 g mandljev v palčkah
50 g mandljev v lističih
1 ščepec cimeta
1 ščepec mletih klinčkov Kotányi

Priprava:
1. Na maslu karameliziramo sladkor in previdno prilijemo smetano. Tako dolgo mešamo, da dobimo tekočo zmes. Dodamo kosmiče in mešamo, da se kosmiči prevlečejo s karamelo. Odstavimo in počakamo, da se grudice ohladijo.
2. Medtem dve jabolki olupimo, odstranimo peške in narežemo na koščke. Zmešamo jih z dvema žicama limoninega soka. Jogurtu dodamo jabolčni sok in vmešamo koščke jabolk in mandlje v palčkah.
3. V ponvi brez maščobe popražimo mandljeve lističe. Preostalemu jabolku odstranimo osrednji del (peške) s posebnim nožkom in celo jabolko brez sredice narežemo na rezine. Pokapljamo jih s preostalim limoninim sokom.
4. V štiri kozarce razporedimo jogurtovo mešanico, sledi plast kaše in potem spet jogurta in kaše. Okrasimo z rezino jabolka, potresemo s praženimi mandlji. Potresemo s cimetom in mletimi klinčki ter ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.