Iz babičine shrambe: Pogača s porovim nadevom

##IMAGE-4028227##
Pogača je okusna tako topla kot hladna. Postrežemo jo skupaj z drugimi predjedmi ali kot prilogo jedem z žara namesto kruha. Pri nas jo včasih jemo za popoldansko malico.
Sestavine
Testo:
· 250 g moke
· 150 ml vode
· 10g suhega kvasa
· 1 čajna žlička sladkorja
· ½ čajne žličke soli
Nadev:
· 1 večji por
· 200 g sirnega namaza
· 4 žlice ribanega parmezana
Za po vrhu:
· 2 žlici olivnega olja
· 3 žlice mešanih semen (sončnična, bučna, sezam ...)
Priprava
1. V skledo damo moko, sol, sladkor in suhi kvas. Premešamo. Dolijemo
mlačno vodo in na hitro zgnetemo testo. Pokrijemo s krpo in pustimo
počivati na toplem.
2. Medtem pripravimo nadev. Por očistimo, operemo in zrežemo na kolobarje. V ponvi ga na malce olja podušimo do mehkega.
3. Testo razvaljamo pol centimetra na debelo. Namažemo ga s
sirnim namazom in potresemo s parmezanom. Do polovice ga obložimo s
podušenim porom. Pokrijemo s polovico testa ter rob zapognemo in
stisnemo. Položimo na pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo 10 minut
na 200 stopinjah Celzija.
4. Nato vzamemo iz pečice, zrežemo zgornji del testa na 5–7 cm
velike kvadrate, premažemo z olivnim oljem in potrosimo s semeni.
Ponovno damo peč na 200 stopinj Celzija. Pečemo še 15 minut.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se