Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz babičine kuhinje: fižolova enolončnica


M. S., Maja
16. 4. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Fižol je okusna, zdrava in poceni hrana, polna vitaminov in koristnih snovi. Pripravimo večkrat jed iz te okusne stročnice po babičinem receptu, saj bomo z njo zagotovo navdušili.

bohnenpfanne_24536_1 fižol.jpg
Revija Maja

Fižolova enolončnica

Sestavine za 3 osebe:
150 g klobase
2 žlički olja
200 g stročjega fižola
250 ml smetane za kuhanje
1 konzerva (250 g) rdečega fižola
1 konzerva (250 ml) belega fižola
2 žlički zelenega pesta

Priprava:

1. Klobaso narežemo na rezine in jih popražimo na olju. Dodamo stročji fižol in pražimo tri minute. Zalijemo s smetano.

2. Rdeči in beli fižol odcedimo, splaknemo z mrzlo vodo in dodamo v ponev. Kuhljamo sedem minut, potem pa vmešamo pesto in po želji prilijemo še 50 ml vode.

3. Fižolovo enolončnico postrežemo z rižem, kuskusom ali kruhom.

Preberite tudi: Sveže dišavnice, slastne jedi. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.