© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Hrustljave riževe kroglice


M.O.Ž., Zarja
26. 3. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Otroci obožujejo mlečni riž in tudi odrasli se ga ne branijo, saj jim prikliče spomin na brezskrbne dni v vrtcu ali šoli. Z nekaj dodatki in malce domišljije pa se nedolžen otroški obrok lahko spremeni v prvovrstno sladico. Prav take so hrustljavo ocvrte čokoladne riževe kroglice.

sladkih Hrustljave kroglice iz mlečnega riža.jpg
Lindt
Hrustljave kroglice iz mlečnega riža.

Priprava: 65 minut + 2 uri za hlajenje

Sestavine za 15 kroglic: 150 g riža, 600 ml mleka, 2–3 žličke granul instantne kave, 75 g sladkorja, 100 g temne čokolade, skodelica moke, 2 jajci, 100 g drobtin, 500 ml rastlinskega olja, 100 g moke, 100 g škroba, 2 žlici grenkega kakava v prahu, 150 ml ruma, 150 ml svetlega piva.

Priprava: Mleko zavremo ter vmešamo riž, kavo in sladkor. Med mešanjem kuhljamo približno 20 minut. Riž naj bo na ugriz še čvrst. Lonec odstavimo z ognja in med riž vmešamo na koščke nalomljeno čokolado. Mešamo, da se popolnoma stopi. Posodo postavimo na hladno. Hladen mlečni riž oblikujemo v kroglice v velikosti oreha. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanih jajcih in nazadnje v drobtinah. Moko, škrob in kakav stresemo v skodelico, prilijemo rum in pivo ter dobro premešamo. V tekoče testo namočimo kroglice in jih v vročem olju hrustljavo ocvremo. Ocvrte kroglice odlagamo na papirnato kuhinjske brisačo in ponudimo še tople.

Objavljeno v reviji Zarja št. 12, 19. 3. 2019. 

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.