Hrustljave riževe kroglice
Otroci obožujejo mlečni riž in tudi odrasli se ga ne branijo, saj jim prikliče spomin na brezskrbne dni v vrtcu ali šoli. Z nekaj dodatki in malce domišljije pa se nedolžen otroški obrok lahko spremeni v prvovrstno sladico. Prav take so hrustljavo ocvrte čokoladne riževe kroglice.

Priprava: 65 minut + 2 uri za hlajenje
Sestavine za 15 kroglic: 150 g riža, 600 ml mleka, 2–3 žličke granul instantne kave, 75 g sladkorja, 100 g temne čokolade, skodelica moke, 2 jajci, 100 g drobtin, 500 ml rastlinskega olja, 100 g moke, 100 g škroba, 2 žlici grenkega kakava v prahu, 150 ml ruma, 150 ml svetlega piva.
Priprava: Mleko zavremo ter vmešamo riž, kavo in sladkor. Med mešanjem kuhljamo približno 20 minut. Riž naj bo na ugriz še čvrst. Lonec odstavimo z ognja in med riž vmešamo na koščke nalomljeno čokolado. Mešamo, da se popolnoma stopi. Posodo postavimo na hladno. Hladen mlečni riž oblikujemo v kroglice v velikosti oreha. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanih jajcih in nazadnje v drobtinah. Moko, škrob in kakav stresemo v skodelico, prilijemo rum in pivo ter dobro premešamo. V tekoče testo namočimo kroglice in jih v vročem olju hrustljavo ocvremo. Ocvrte kroglice odlagamo na papirnato kuhinjske brisačo in ponudimo še tople.
Objavljeno v reviji Zarja št. 12, 19. 3. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se