Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hruškova marmelada z dišavnicami


J.G., Maja
8. 9. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Domače je še vedno najboljše in najbolj naravno, predvsem pa prilagojeno okusu vsakega posebej.

hruskova marmelada.jpg

Sestavine za 2 kozarca po 200 g:

  • 1 kg hrušk
  • 1 strok vanilje
  • 1 kg želirnega sladkorja (1 : 1)
  • 4-5 nageljnih žbic

Priprava:

  1. Hruške olupimo in narežemo na koščke. Vaniljin strok prerežemo na pol in postrgamo sredico.
  2. Koščke hrušk potresemo z želirnim sladkorjem, dodamo vaniljin strok in sredico ter nageljnove žbice, pokrijemo in počakamo od 3 do 4 ure.
  3. Med mešanjem zavremo in kuhljamo 4 minute.
  4. Na koncu odstranimo dišavnice in marmelado nalijemo v kozarca.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.