Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hladna jagodna juha


kl
12. 6. 2021, 11.26
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Malo drugačna juha, nadvse primerna za poletne dni.

yagodova_supa-800x445.jpg
Gourmet Friday
Hladna jagodna juha

Ko je zunaj vroče in soparno, so hladne juhe idealna poletna jed. Zakaj ne bi za spremembo naredili sadne?

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g svežih jagod
  • 300 g lubenice
  • 1 banano
  • 3 limete (ali po okusu)
  • baziliko
  • stevio ali drugo sladilo
  • sladko smetano ali mascarpone
Priprava:

Jagode operemo in očistimo, lubenici odstranimo peške in zrežemo na kocke. Približno tretjino sadja prihranimo za okrasitev, ostale pa skupaj z banano v električnem mešalniku zmešamo v gladko kašo.

Sadni kaši dodamo limetin sok in sladilo po okusu in dobro premešamo.

Juho za 1 uro postavimo v hladilnik .

Vlijemo v ohlajene skodelice, po vrhu potresemo koščke jagod in lubenice, ki smo jih prihranili, okrasimo z baziliko, dodamo žlico stepene smetane ali mascarponeja in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.