© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveja juha z izbrano zakuho


Maja Poljšak, Maja
7. 3. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Krepka goveja juha, ki se je kuhala počasi, kakor so to delali nekoč, ko so lonec postavili na štedilnik, ki so ga kurili na drva, je med Slovenci zelo priljubljena in cenjena. Zares bogato in praznično pa govejo juho naredijo še primerno izbrane zakuhe.

jetrni-zlicniki1-jpg.jpeg
Andrej Križ
Jetrni žličniki

Jetrni žličniki

Sestavine za 6 oseb:


· 150-200 g telečjih ali mladih govejih jeter
· 50 g masla
· 1 zvrhana žlica na drobno sesekljane čebule
· 2 jajci
· 50 g namočene in ožete kruhove sredice
· 50 g drobtin
· 50 g moke
· sol in poper
· 1 ščep majarona
· 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

Jetra narežemo in zmeljemo. Čebulo na stopljenem maslu prepražimo, da postekleni in bledo zarumeni. Jajci stepemo. Jetra, namočen in ožet kruh, jajci, ohlajeno čebulo in začimbe dobro zmešamo. Med mešanjem dodamo drobtine in moko, da dobimo srednje gosto zmes. Z žlico zajemamo žličnike in jih zakuhamo v vrelo juho. Kuhamo jih od 7 do 10 minut.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.