(Gault&Millau) To so najvišje ocenjene slovenske restavracije in prejemniki posebnih nagrad
Znano je, kdo se je znašel v mednarodnem kulinaričnem vodniku Gault&Millau 2022.

Inšpektorji vodnika so obiskali številne gostinske obrate po Sloveniji, danes pa je sledila razglasitev najvišje ocenjenih restavracij in prejemnikov posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija za leto 2022. Celoten nabor gostincev in gastronomskih zakladov bo znan v drugi polovici marca, ko izide vodnik, ki ga je partnersko podprla Slovenska turistična organizacija.

Nagrajenci po posameznih kategorijah
- najboljše restavracije, prejemnice štirih kap: Restavracija Grič, Restavracija Mak, Restavracija Pavus, Restavracija Strelec, Gostilna Pri Lojzetu, Hiša Denk, Ošterija Debeluh in Hiša Franko.
- chef leta: Marko Pavčnik, Restavracija Pavus
- chef prihodnosti: Filip Matjaž, COB Portorož
- chef tradicije: Uroš Gorjanc, Gostilna Krištof
- mladi talent: Marko Magajne in Marko Vršič, oba iz Galerije okusov, Novo Celje
- najboljši sommelier: Gregor Kren, Hiša Fink
- najboljši POP: Hiša Polonka, Kobarid in Dvorni bar, Ljubljana
- najboljša slaščičarna: Zebra Patisseries, Ljubljana
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se