(FOTO) Najboljši gorički bograč je skuhala ekipa Bognarok
Klub malega nogometa Domanjševci je organiziral 13. tekmovanje v kuhanju goričkega bograča, ki je potekalo na nogometnem igrišču Domanjševci.

Gorički bograč je kuhalo štirinajst prijavljenih ekip, posamezno ekipo so sestavljali trije člani. Organizator je tekmovalcem zagotovil svinjsko in goveje meso, čebulo in krompir, za ostale sestavine, kotel in pribor so morali tekmovalci poskrbeti sami.


Kuhanje, ki se je začelo v dopoldanskih urah, se je zaključilo pozno popoldne, ko je štiričlanska komisija v sestavi Metka Unger, Mira in Štefan Smodiš ter Metod Kozar ocenila bograč posamezne ekipe in na koncu izbrala tudi najboljše. Kot je povedala Ungerjeva, so ocenjevali okus, barvo, videz in gostoto jedi, prav tako povezanost sestavin, ocenjevanje pa je bilo težko, saj med posameznimi vzorci ni bilo velikih odstopanj.

Prvo mesto si je prikuhala ekipa Bognarok, druga je bila ekipa Madžarske narodne samoupravne skupnosti Občine Šalovci, tretja pa ekipa Kluba malega nogometa Domanjševci. Omenjene ekipe so prejele denarne in praktične nagrade, preostali sodelujoči pa zahvale za sodelovanje.



Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se