© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

(FOTO) Kdo je skuhal najboljšo mehiško jed?   


vestnik
Jože Žerdin
23. 10. 2018, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Društvo za kolesarstvo in umetnost in Čili društvo Pomurje sta združili moči ter pripravili peto tekmovanje v kuhanju mehiške specialitete.   

ca6000ef7ba34522de923f6bab574b1e.jpeg
Jože Žerdin
Zmagala je starejša ekipa Folklorne skupine. 

Na dvorišču beltinskega gradu je ponovno potekalo tekmovanje v kuhanju pekoče jedi na žlico – chili con carne. Tekmovanja se je udeležilo dvanajst ekip, ki so z navdušenjem kuhale jed, za katero je značilna rdeča pekoča paprika, mleto goveje meso, rdeči fižol, pelati, koruza in različne začimbe.


Sodeč po obrazih članov strokovne komisije, ki je vsak skuhani vzorec poskusila in ocenila, so se tekmovalci zelo potrudili. Člani komisije so prav tako ocenjevali delovne mize.

3e54c6c4532d76ec847bff8468529ab7.jpeg
Jože Žerdin
V Beltincih je dišalo po Mehiki.


Tako so ocenili, da je najboljšo jed je skuhala starejša ekipa Folklorne skupine, ki deluje pod okriljem Kulturnega umetniškega društva Beltinci. Prav tako so prejeli priznanje za najboljšo pripravljeno delovno mizo. Drugo mesto je pripadlo ekipi Bum cafe Beltinci, tretje mesto pa so si 'prikuhali' člani Folklorne skupine Kulturno umetniškega društva Beltinci.


5fed5e91d68fa73b9b05acb725f82b5f.jpeg
Jože Žerdin
Dišalo je po mehiški specialiteti.

6c13eb758ec4ca7da2008897a8d42329.jpeg
Jože Žerdin
Kuharji skrbno dodajajo sestavine v kotle.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.