© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fazan in srna za Italijane


dolenjski-list
14. 5. 2010, 00.00
Posodobljeno
10:25
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

grad_otocec_grand_tour_of__taste_3.jpg
Arhiv Lokalno.si
grad_otocec_grand_tour_of_taste_2.jpg

Za cilj popotovanja priznanih italijanskih kuharjev in novinarjev, ki se vsako leto odpravijo na odkrivanje gastronomskih posebnosti različnih dežel, t. i. Grand Tour of Taste, je bila letos izbrana Slovenija. Med tridnevnim odkrivanjem kulinaričnih posebnosti in tradicije naše dežele so obiskali Restavracijo Grad Otočec.  

Gostje iz Italije, nekateri izmed njih se ponašajo z Michelinovimi zvezdicami, drugi pa o kulinaričnih doživetjih seznanjajo bralce in gledalce osrednjih italijanskih medijev, so se na poti po Sloveniji srečali z  vrhunskimi slovenskim kuharji in vinarji, kot tudi pridelovalci hrane.

Med peščico kulinaričnih postojank je bila izbrana tudi restavracija Gradu Otočec, kjer nad ustvarjanjem jedi bedi chef Robert Gregorčič. Prepričanje, da so poleg kulturnih in naravnih znamenitosti posamezne dežele prav tako pomembne njene kulinarične posebnosti, se zrcali v grajskih jedilnikih, kjer se pri jedeh prepletajo etnološke posebnosti dolenjske pokrajine in sodobni kulinarični trendi. In kot je bil prihod gostov v velikem slogu, je bil takšen tudi nastop otoških gostiteljev. Gromek aplavz si je chef  prislužil s sosledjem jedi:  

Zoren fazan z zelišči
na regratovi solati s slanino in bučnim oljem

***

Rž z jurčki iz dolenjskih gozdov s koprivami
in trobenticami  ter Kozjanskim kozjim sirom

***

Dušena srna iz kočevskih gozdov s temno čokolado in brinovimi jagodami v omaki,
ob kipniku iz kolerabe ter vršički zelenih belušev z lešniki

***

Zmrzlina iz bezga s penasto limonino omako in meliso

***

Kava in pehtranov biskvit

Gostoljubju Slovencev se bodo italijanski kuharski mojstri zahvalili s povabilom na zaključno večerjo v Bologni, kjer bodo uporabili sestavine in jedi, ki so jih spoznali na tokratnem obisku pri slovenskih kolegih.  

Grad Otočec je konec lanskega leta postal član prestižnega mednarodnega združenja hotelskih dvorcev in restavracij Relais&Chateaux kot tudi najstarejšega združenja za umetnost kuhanja, kulturo pitja vina in druženja za pogrnjeno mizo ob spoštovanju etnoloških posebnosti regije, t. i. Chaîne des Rôtisseurs.

Grad Otočec

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.