Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Specite sami domače bombetke!


Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
2. 6. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Seveda bodo burgerji hitreje pripravljeni, če bombetke kupimo. A še boljše bodo, če jih spečemo sami.

bombetke s šunko
Dreamstime
Bombetke

Domače bombetke

Za 10 bombetk

Priprava: 80 minut + 1 ura za vzhajanje

Sestavine: 250 ml mlačnega mleka, 20 g svežega kvasa, 30 g sladkorja, 1 jajce, 80 g zmehčanega masla, 500 g moke, ½ žličke soli.

Priprava: V mleko stresemo sladkor in nadrobimo kvas. Moko presejemo, na sredini naredimo luknjo in vanjo vlijemo kvasni nastavek. Dodamo jajce, maslo in sol ter zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebček, ga pokrijemo in počakamo eno uro. Testo še enkrat pregnetemo in oblikujemo 10 kroglic. Sploščimo jih na krog s premerom 12 cm in odložimo na dno pekača. Počakamo pol ure. Pečemo jih 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

Objavljeno v reviji Zarja št. 21, 21. 5. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.