Dobrote slovenskih kmetij: Novosti letos ni pričakovati
Dobrote slovenskih kmetij naj bi bile slovenski praznik podeželja, slovenske kulinarike. Oboje govorci vedno znova poudarjajo ob otvoritvenih slovesnostih, a zdi se, glede na obisk teh istih dogodkov, da so superlativi odveč in da le poudarijo razliko med povedanim in dejanskim stanjem.

V samo ocenjevanje je letos prijavljenih 900 izdelkov iz 15 skupin, lani je bilo ocenjenih izdelkov skoraj 90 več. Kljub upadu prijavljenih izdelkov pa predsednik organizacijskega odbora Peter Pribožič meni, da je znamka Dobrote slovenskih kmetij prepoznana in cenjena, je zagotovilo za kakovost izdelkov in spodbuda za kmetije, da pripravijo izdelke, ki so po okusu, videzu in vonju všečni potrošnikom. Na opazko o praznih stojnicah in stolih na uvodnih prireditvah festivala pa je dejal: »Prireditev je le en segment v sklopu festivala, pomembnejše bi bilo, da bi Ptuj v maju dihal v znamenju slovenskega podeželja, hrane in vina. Mi že sedaj pozivamo, da bi se temu prilagodila vsa gostinska ponudba v mestu.« Ob tem pa je izpostavil: »Zanimivo je, da ko Ptuj gosti Odprto kuhinjo, ki v ospredje hrane ne postavlja slovenskega izvora, je ta obiskana, medtem ko na prazniku, ki temelji na slovenskem podeželju in kulinariki, ni takšnega obiska.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se