© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Čokoladne skledice z ribezovo smetano


Zvonka Labernik, Ženska
15. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno
10. 06. 2024 · 07:26
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Morda je videti zapleteno, a bo z malo truda uspelo!

cokoladne skledice.jpg

Sestavine (za 4 osebe):

  • 200 g jedilne čokolade,
  • 250 ml sladke smetane,
  • 50 g sladkorja,
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja,
  • 3 žlice ribezovega želeja ali marmelade,
  • jagode ribeza za okras.

Priprava:

S papirjem za peko obložimo 4 steklene skledice s premerom 10 cm in jih obrnemo na glavo. Iz papirja za peko naredimo stožčast škrnicelj in mu pristrižemo konico.

V skledi nad vodno kopeljo med mešanjem stopimo 2/3 čokolade. Odstranimo jo z ognja in vmešamo preostalo čokolado. Ko se vsa čokolada stopi, skledo spet postavimo nad vodno kopel in jo segrevamo še 2 do 3 minute. Nalijemo jo v škrnicelj in jo v tankem curku nabrizgamo po skledicah tako, da dobimo mrežasto strukturo. S preostalo čokolado na papir za peko nabrizgamo okraske v obliki srca. Skledice in okraske za 1 uro postavimo na hladno, a ne v hladilnik, da se čokolada strdi. Nato previdno ločimo papir od steklenih skledic in nazadnje še od čokoladnih skledic.

Preberite še

Sladko smetano čvrsto stepemo, nato pa vmešamo obe vrsti sladkorja in ribezov žele. Zmes naložimo v skledice in za 1 uro postavimo v hladilnik.

Preden sladico ponudimo, jo okrasimo z nabrizganimi čokoladnimi srčki in ribezom.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.